HTML

Horgászat horgász szemmel

Horgászat, halak, horgásztó, horgász történetek minden mennyiségben!

Friss topikok

  • Bogyo_bacsi: Szia! Kikötőkben több esélyetek lett volna a fogásra. Ott mélyebb a víz... Üdv. Tom pecazas.blog... (2010.08.09. 22:42) Horgászat a Balatonon

Linkblog

Archívum

Válasz Reni és a horgászat kapcsolatára

2010.07.06. 23:59 Ágoston László



A halfogás férfias aktus? A horgászat leglényege valahol kettős: visszavezet az ősember világába, a vadászösztön és a hússzag hangulatához. Másfelől a vad becserkészésében gyönyörködő, nem a pusztításra vágyó sportember élménye is. Küzdelem valamivel, ami ősi, legyőzni valamit, aminek fejlettebb a szaglása, oldalvonala van és adott esetben visszahajló fogai. A természet fölé kerülni - és a fölékerülés pillanatában megadni magunkat neki, a ravaszt nem meghúzni, a vadat elengedni.

Ezért nem vadásznék. A kilőtt golyó már nem tér vissza, az életet már elloptuk. A megakasztott hal legyőzése valamiféle belső győzelem is.  Horgászat a napi agymenés helyett.

Szólj hozzá!

Címkék: horgászat válasz reni

A bejegyzés trackback címe:

https://horgasz-to.blog.hu/api/trackback/id/tr872134727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása